Thorulf Löfstedt

Thorulf Löfstedt, MA

esigner och skulptör. Med en sjuårig utbildning på Konstfackskolan som grund har yrkeslivet präglats av industriell design och undervisning om form. Min ursprunglig önskan var att på heltid arbeta med skulptur.

Det gör jag i nu de flesta material men för tillfället har det blivit trä, (björkved – ädelträ) och metall (stål, gjutjärn och brons).

Motivvalen vill gärna bli scener ur – eller tankar om livet, som de flesta av oss känner igen. Motiven kan ta avstamp i ett tema som sedan varieras med nyfikenhet och experimentlust som drivkraft.

Ibland siktar jag mot förenkling, renhet och stramhet med hög grad av stilisering. Ibland går utvecklingen mot spontanitet, omedelbarhet, råhet eller brutalisering beroende av motivets karaktär och mitt förhållande till motivets innehåll.

Det helt avgörande är att varje skulptur måste bära ett tydligt avläsbart uttryck som även en ovan konstbetraktare kan se.
Jag blir glad om jag lyckas forma en inbjudan till betraktaren att själv finna en fortsättning.

Jag älskar det ofärdiga, Jag älskar ”skissen”, ”den prövande tanken” den lovar ofta mycket mer än det färdiga där inget mer finns att göra.

Film – Konstnärssamtal med Thorulf

Utbildning: Konstfackskolan Teckningslärarexamen och Skulpturexamen

Medlem: KRO Konstnärernas Riksorganisation, konstnärsföreningen Dymlingen Jönköping, KC Väst, BUS (Bild Upphovsrätt Sverige).

Kontakt: 
https://artportable.com/profile/@thorulf.lofstedt
Adress vinter: Forsgatan 1B, 554 47 Jönköping
Adress sommar: Eksta, Hajstäde 212, 623 54 Klintehamn
Mobil: 0707 452020
thorulf.lofstedt@telia.com