Konstnärshuset

Svavel

Konstnärshuset svavel
Entrén till Konstnärshuset Svavel

Om oss

Konstnärshuset Svavel, invigt i januari 2016, är hemvist för Konstnärsföreningen Dymlingen och Föreningen Konstgrafiker i Jönköping. Som medlemsdrivet hus bedriver vi konst- och utställningsverksamhet med stöd från Jönköpings kommun kultur- och fritidsförvaltningen.

Utställningar
Vi håller ungefär ett dussin utställningar per år. Målet är att erbjuda variation mellan olika tekniker och att ge både lokala och externa konstnärer chansen att ställa ut.

Evenemang
Konstnärshuset Svavel har även utrymme för olika evenemang kopplade till konstnärlig verksamhet, såsom föreläsningar, studiecirklar, verkstadsvisningar och workshops. Vi kommer också att arrangera fler veckoslutskurser för dem som vill lära sig grafiska tekniker.

Barn och ungdomar
Vi lägger stor vikt vid att stimulera barn och ungdomar till konstnärligt skapande. Genom samarbete med Mullsjö folkhögskola ges eleverna möjlighet att ställa ut i vår lokal och visa upp sina verk. Vi erbjuder även vinnarna av Ungdomens Vårsalong, anordnad av Jönköpings läns konstförening och Jönköpings läns museum, möjligheten att visa sin bredare produktion hos oss. Vid dessa tillfällen tillhandahåller vi lokalen kostnadsfritt och tar inte ut någon provision vid försäljning.

Vi finns på Tändsticksområdet
Efter att ha varit inrymda på Tändsticksgränd 24 sedan 1995 flyttade vi, efter 20 år, till nya lokaler – Konstnärshuset Svavel på Svavelsticksgränd 23. De tidigare verkstadsutrymmena blev med tiden mindre tillfredsställande.

Lokalen

Utställningsrum
Konstnärshuset Svavel har tre utställningsrum längs söderfasaden vid entrén. Mot norr finns verkstadsutrymmen för olika grafiska tekniker.

Grafisk verkstad
Verkstaden erbjuder två djuptryckspressar och en högtryckspress. Det finns även ett mörkrum för arbete med fotopolymer. Framtida planer inkluderar möjligheter för serigrafi och etsningstekniker. Med undantag för litografi är verkstaden i stort sett komplett.
Genom den grafiska verksamheten i Konstnärshuset Svavel strävar vi efter att stimulera intresset för konstgrafik bland människor i alla åldrar.

 

Planritning över Konstnärshuset Svavel
Planritning över Konstnärshuset Svavel
Följ oss på facebook!
Händer hos oss!
Södra Vätterbygdens konstrunda

Södra Vätterbygdens Konstrunda

1-3 september 2023 | Konstnärshuset Svavel håller öppet under Södra Vätterbygdens Konstrunda. Sex medlemmar från "Konstnärsföreningen Dymlingen" och "Föreningen Konstgrafiker i Jönköping" visar sina alster.

13 januari 2023
Kommentarer inaktiverade för Södra Vätterbygdens Konstrunda
Föreningen Konstgrafiker i Jönköping 25, jubileumsutställning

FKiJ 25 års Jubileumsutställning!

9-24 september 2023 | "Föreningen Konstgrafiker i Jönköping" har funnits i 25 år! Det firar vi med att medlemmarna visar sin grafik och verkstäderna där de trycker.

13 januari 2023
Kommentarer inaktiverade för FKiJ 25 års Jubileumsutställning!