Konstnärshuset Svavel

Ung grafiker

Är du en ungdom med intresse för konst och grafik?

Då har vi något spännande att berätta för dig! Vi har startat en undergrupp som heter Ung Grafiker, där du får möjlighet att utveckla dina färdigheter inom grafik. Genom att få tillgång till vår verkstad och ha en mentor som stöttar dig, kan du utforska olika tekniker och skapa grafiska konstverk.

Unga grafiker - Björn Skallström i arbete
Björn Skallström i arbete

Vårt mål är att ge unga konstnärer som dig en plattform för att växa och utvecklas. Vi tror på din potential och vill hjälpa dig att nå dina mål. Som medlem i Ung Grafiker har du också möjlighet att på sikt bli en del av Föreningen Konstgrafiker i Jönköping.

Ansökan kan göras när som helst på året.
För att bli antagen som ”Ung Grafiker” ska man söka med
• ett brev där sökande kort förklarar sitt syfte, intresse, kompetens, etc.
• ett CV
• ett antal bilder (digitalt)
• minst en referens

Ung Grafiker enligt föreningens definition:
”Ung Grafiker” syftar till att ge en person som ännu inte fyller kriterierna för fullt medlemskap att pröva på och träna, dels på olika grafiska metoder, dels lära sig verkstaden.”

Styrelsen kommer att diskutera din ansökan vid ett möte. För att bli antagen behövs också att en “mentor” väljs ut för att ta hand om dig som Ung Grafiker. Mentorn kommer att guida dig genom verkstaden och hjälpa till att utforma en plan för hur du kan öka din kunskap, till exempel genom att föreslå kurser eller hitta andra personer som kan hjälpa dig med olika tekniker.

Är du intresserad av att bli en Ung Grafiker?
Tveka inte att kontakta oss för mer information. Vi ser fram emot att höra från dig och utforska den spännande världen av grafisk konst tillsammans!

Kontakt
Evabritt Lindgren
evabrittlindgren@gmail.com.