Jenny Söderlund

JennyJ

ag heter Jenny Söderlund, är född 1972 och bosatt i Bankeryd strax utanför Jönköping. Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas och det började i farmors knä hemma i köket. Då var favoritmotivet prinsessor och slott och nu, drygt fyrtio år senare, är det fortfarande flickan eller kvinnan som står i centrum. 

Efter att i många år endast ägnat mig åt akrylmåleri har jag de senaste åren börjat skulptera mer och mer. Det är spännande att se hur mina fulsnygga damer från målningarna ”kliver ut” och blir till en tredimensionell form. Det senaste året har jag från att ha varit en inbiten akrylmålare i drygt 25 år även börjat måla i olja. Oljefärgen har ställt mig inför nya stimulerande och välkomna utmaningar.

Jag är mycket förtjust i ”det glada 20-talet” och min fascination för denna epok tar sig uttryck både i mitt måleri och skulpterande. 

Kombinerar mitt eget skapande med att tre dagar i veckan undervisa i måleri och kroki på Mullsjö Folkhögskola, där jag även undervisar på helg- och sommarkurser.

Kontaktuppgifter:
www.jennyskonst.se
www.facebook.com/jennyskonst
jenny@jennyskonst.se
0722-01 37 62