Lisbeth Thapper

Hur ser jag på mig själv som konstnär? Vad har jag för utgångspunkt? Med färgen uttrycker jag min upplevelse av vad jag ser omkring mig.

Jag inspireras i mitt måleri av naturens olika skiften. Av årstiderna med dess olika ljus och kontraster. Allt detta väcker känslor som jag försöker återge på duken. Därutöver har jag en strävan efter förenkling som jag upplever som en spännande utmaning.

Tidigare målade jag allt möjligt, interiörer, exteriörer, porträtt, stilleben med mera. På senare tid har dock naturen blivit min främsta källa till det lustfyllda måleri som jag strävar efter. Samtidigt är det inte verkligheten jag vill måla. Istället är det känslan av vad jag ser och upplever som är det viktiga. Denna upplevelse hoppas jag givetvis att även den som ser mina bilder känner och förstår.

Min utbildning fick jag under två år på Konstfacks konstskola i Jönköping samt under flera kurser på Gerlesborgsskolan i Bohuslän. Jag har dessutom gått ett antal kurser runt om i Sverige och även i Frankrike.

Jag är född 1946 i Jönköping och där bor jag fortfarande. Jag har även bostad i Läckeby så många av mina målningar inspireras av Kalmar skogsbygd och närheten till Öland.

Slutligen kan nämnas att jag är medlem i Konstnärsföreningen Dymlingen i Jönköping, KRO samt KC Väst.

Separatutställningar
Ett 30-tal utställningar i Sverige och Danmark, den senaste på Konstnärshuset Svavel i Jönköping hösten 2021.

Samlingsutställningar
Jag har deltagit i ett 60-tal utställningar på olika platser runt om landet.

Har sålt till
Landsting, kommuner, museer, Svenska kyrkan, konstklubbar, företag samt privatpersoner.
Är representerad i Sverige, Danmark, Tyskland samt USA (Kalifornien och Hawaii)

Kontakt:
lisbeth.thapper@gmail.com
Telefon: 073­-0472375
Adress: Utterstigen 8, 553 07 Jönköping