Eva Marie Albinson

Förvandlingar från skräplådan

Från början skulle det ha blivit något helt annat. Mycket fotobaserat, utforskande av nya material och fördjupning av det som jag redan behärskade. Men så kom Coronan. Planerade workshops blev inställda och visst material blev svårt att få tag i. Men hur mycket arbetsro som helst!

Jag bestämde mig för att se vad jag redan hade, och försöka göra något av det. Leka och experimentera. Det blir mycket spillmaterial när man jobbar med grafik. Mängder av provtryck, eftersom det är enda sättet att veta vad man gör. Man skulle kunna slänga dem, men inte jag! Genom åren har det blivit mängder av grafiska collage. Den här gången blev det istället måleri varvat med olika tryckförfaranden i en och samma bild. Inte färgläggning, utan förvandling, till något helt annat än det som avsetts från början.

Vissa bilder på utställningen är förstås “rent” konstgrafiska, och har aldrig varit i närheten av någon pensel. De är monoprints, unika bilder som inte låter sig tryckas som någon upplaga. Därigenom närmar de sig måleriet. Också här finns återbruket med: Klichéerna är tillverkade av trycksaker och förpackningar. Och den gemensamma nämnaren är alltså “förvandlingar från skräplådan.

Välkommen att besöka min utställning 24 okt- 8 nov 2020.
Du hittar mer av min konst här.