Helena Blom

J

ag har arbetat som konstnär sedan 90-talet och har både utbildat mig på Konstfackskolan, Umeå Universitet och på en designutbildning i England.

Min konstnärliga verksamhet består av olika utställningsprojekt och utsmyckningar. Jag har även under alla år arbetat med undervisning inom konst & Design både för vuxna och tonåringar.

Jag arbetar i en mängd olika tekniker och material beroende på vad jag vill uttrycka/berätta. Jag arbetar bla med teckningar, måleri, glasgjutning, glasgravyr, installation, skulptur och readymades. I min konstnärliga process just nu återanvänder jag mina egna teckningar/målningar och foton från magasin och gamla böcker-dessa bildar nya collage. Jag arbetar med slumpen som en viktig del i min arbetsprocess-men jag tänker att det ändå oftast finns en mening med att bilden blir som den blir. En berättelse byggs upp inne i mig som jag försöker visualisera-ett konstnärligt flow uppstår..

På senare tid har min konst handlat om människan vs naturen. Vad det innebär att vara människa… De fotavtryck vi sätter. Fjärilseffekten både som naturvetenskaplig kaosteori och som en mer filosofisk teori. Små förändringar som kan leda till en serie händelser som kan få stora konsekvenser.

Men även… Personliga möten och val som kan få stora konsekvenser i livet. Släktens historia som på något sätt oundvikligen sätter spår i ens egna liv och får den att ta en viss riktning.

På somrarna har jag även öppet i min popup Konsthall på Visingsö – alltid första helgen i augusti på Visingsö konstrunda.


Kontaktuppgifter:
www.helenablom.com
https://www.instagram.com/helenablom_fineart/
Telefon: 0702614292