Birgitta Ramstrand Efraim

Birgitta Ramstrand Efraim

Digital utställning

Det blir ingen utställning för mig nu i april/maj som det var tänkt. Det är både jag och mina motiv ledsna för, därför gör jag en digital minivariant – och du kan följa min konst på Svavels instagram och facebook.

Jag har hämtat inspiration från min barndom i Afrika.

Jag somnade till hyenornas läten där de strök väggen utanför mitt rum, i jakt på matrester. Vår lilla apa satt tryggt i sitt hus uppe i akacieträdet och väntade på en ny dag med mig och mina syskon. Vi hade en gammal jättesköldpadda som vi kunde ”rida” på. Ute på den ockrafärgade savannen såg vi ibland smäckra geparder jaga gasellerna. Ja, sådana minnen har inspirerat mig till denna utställning som jag kallar för VI(LD) och den ska visas på Konstnärshuset Svavel april 2021. Men nu får ni lite smakprov.

Naturen har fortsatt att ge mig kärlek och förundran, även sedan jag rotade mig i den småländska myllan. Samspelet mellan olika arter är fascinerande. Människa och djur ses utan hierarkisk positionering. Ni kommer känna igen älsklingar som vi har här i Sverige också! Jag visar teckningar, collage och målningar.

Birgitta Ramstrand Efraim