Trycksvärta 2.0 – Annika Edlund och Catharina Toll

Konstnärerna Annika Edlund och Catharina Toll, båda medlemmar av Föreningen Konstgrafiker i Jönköping, presenterar verk gjorda i olika grafiska tekniker.

17 februari-3 mars 2024

Affisch- Konstnärshuset Svavel Jönköping

Trycksvärta 2.0

Utställningen pågår 17 februari-3 mars 2024.
Vernissage lördag 17 februarikl 11-15:00.
Öppningstal kl 12:00 av Roland Englund, Ordförande i Föreningen konstgrafikerna i Jönköping (FKiJ).

Varmt välkommen! 🙂

Vi, Annika Edlund och Catharina Toll hälsar er välkomna till vår gemensamma utställning hos Konstnärshuset. Vi är båda medlemmar i föreningen Konstgrafiker.

I de gamla grafikerna Albrecht Dürers och Rembrandt van Rijns anda ristar, skär, etsar, belyser, färgar, trycker och experimenterar vi fram bilder i ett, två eller fler exemplar. Vi tycker att grafiken har ett brett spektrum av tekniker och uttryck att arbeta med och det är det som gör den så intressant och rolig att utforska. I våra verk ryms tekniker som djupt ristade torrnålar, collografier, kulörstarka monoprints, linoleum samt skarpa fotopolymerer. Motiven i våra grafiska tryck rör sig i kontrasterna mellan stad och land, natur och industri, kulör och monokromi.

Annika Edlund

Annika Edlund är en erfaren grafiker som tycker om att arbeta i flera olika tekniker som monoprint, fotopolymer och linoleum. Hon fokuserar i denna utställning främst på industriell arkitektur där form, textur och färg samspelar i hennes verk.

Catharina Toll

Catharina Toll har också lång erfarenhet av grafik och tycker om att arbeta med kontraster i svart/vitt. Hon har här i första hand arbetat med torrnål och collografi där flertalet motiv inbegriper upplevelsen av snöblandat regn.

—-

Kontakt:

Catharina Toll
catharina.toll@gmail.com
073-8361441
Instagram @catharina.toll

Annika Edlund
annikaedlund3@gmail.com
070-3177901
Instagram @akedlund_konst

—-


Konstnärshuset Svavel Jönköping

https://www.konstnarshusetsvavel.se

Öppettider
torsdag: kl 16-18:00
lördag kl 11-15:00
söndagar kl 13-15:00

Adress
Svavelsticksgränd 23, 553 15 Jönköping