Platser och stigar – Kenneth Pil

Platser kopplade till barndomen bildar starka och levande stämningar som jag refererar till i mitt vuxna liv. För mig utspelade sig dessa första viktiga 18 år i Huskvarna/Jönköping. Den unika topologin med alla backar, bäckar och raviner, brukssamhällets alla vägar och hus har en stark dragningskraft vilket jag tar som utgångspunkt för några nya landskapsmålningar gjorda för utställningen.

I övrigt visas skulptur och måleri och installation som har andra teman (State of Mind, Blind Chance och The Turn).

Kenneth Pils är född 1964 i Jönköping, uppvuxen i Huskvarna, har studerat vid Konstfack och Kungl. Konsthögskolan, verksam i Stockholm. Han ställer ut regelbundet i Sverige och Europa och har gjort ett flertal offentliga konstnärliga gestaltningar bl a. Danderyds sjukhus och Södersjukhuset.

Kenneth Pils arbetar med figurativt måleri, skulptur, grafik och installatoriska verk. Han arbetar ofta med ”found images” och porträtt i en akvarelliknade stil. Måleripraktiken bygger på ett skiktmåleri där transparenta lager av grundfärger läggs över varandra för att generera en mängd olika nyanser. Måleri-arbetet är en skapande akt i stunden med möjlighet att överskrida det givna och ett sätt att framkalla nya oväntade verk.

 

www.pils.se