Jennie Blomqvist och Malin Wejrot

Jennie Blomqvist och Malin Wejrot

11 januari – 19 januari

Malin Wejrot

I samband med studier på HDK kom jag i kontakt med grafiktryck. Jag började med kopparstick och collografi men gick sedermera vidare med linoleum. Jag älskar att förkovra mig i grafiktryckens fantastiska värld och jobba så mycket som möjligt med nya idéer som ofta behandlar lekfulla teman med mycket detaljer – ofta har ett motiv växt fram på linoleumet utan att jag hunnit reflektera över
det.
Utbildad spelgrafiker samt bildlärare. Jag känner mig privilegierad att få undervisa och arbeta med ungdomar och konst i alla dess former.

Jennie Blomqvist

Jag heter Jennie och är sedan 5 år tillbaka verksam som heltidskonstnär. På instagram hittar du mig under taggen @kollijox.

Kollijox betyder för mig en salig röra eller ett ihopakok av lite allt möjligt vilket också beskriver mitt konstnärliga uttryck på ett bra sätt. För snart två år sedan började jag ägna tid åt att studera min porslinssamling. Jag mestämde mig för att dokumentera, fotografera och måla av alla mina figurer, men för att begränsa mig något valde jag ut 18st till att börja med. Vi kan kalla dem för porslinsakademien. Leksaker ligger mig också varmt om hjärtat. Det blir ofta sagovärldar där utvalda figurer får ingå tillsammans med någon typ av växtlighet eftersom skog och natur är en stor inspirationskälla .

I bagaget har jag 5 år på konstskola och 5 år på högskola med en kandidat i produktdesign HDK och en magister i textil/modedesign TextilHögskolan i Borås.