EvaBritt Lindgren

”Du o ja o de andra”- EvaBritt Lindgren

26 oktober – 10 november

EvaBritt Lindgren visar grafik och akvarell.

Min ingång till denna utställning har varit människor i rörelse och vila.
Nyfikenheten gör det svårt att hejda sig när en idé poppar upp. Jag har ett intuitivt sätt att jobba med att undersöka vad som är möjligt med de grafiska metoder som är mina: screen, collografi, fotopolymer och litografi.
Jag hade tänkt att inte ta med så de gungande och hoppande flickor som jag har jobbat mycket med de senaste åren men upptäckte att de fortfarande ville vara med så ok ni får vara med. I denna utställning tillåter jag mig att frossa i både flickorna och alla de män och kvinnor som jag samlat på mina resor söderut.
Jag hoppas också kunna visa gatukonst på väntade och oväntade ställen.
Förutom grafik kommer jag att visa akvareller som ligger mig varmt om hjärtat.

”Arbete pågår”
Under utställningen kommer jag att flytta in djuptryckspress och arbetsbord i ett av utställningsrummen. Där kommer jag att trycka nya grafiska blad i tekniken fotopolymer under de veckor som utställningen pågår.
Min bakgrund i grafikens underbara värld:
Min första kurs gick jag av nyfikenhet. Evamarie Albinson bjöd in till en kurs i grafik i hennes verkstad på Hallska Gården i Gränna 1988. Sedan dess har jag gått vidare med att undersöka vad grafiken har för möjlighet till olika uttryck. De första tio åren i verkstaden i Gränna, från 1999 på Tändsticksgränd 24 och sedan 2015 på Konstnärshuset SVAVEL på Tändsticksområdet i Jönköping.
Från början var det traditionella djuptryckstekniker, etsning, akvatint. Snart började ”nya” tekniker att spridas mycket beroende på miljörisker med syror och starka grunder. Collografi och fotopolymer passade mitt sätt att jobba. Efter en kurs i screen på KKV Bohuslän var jag fast i screenteknikens möjligheter. PÅ KKV Göteborg fördjupade jag mig ytterligare i screentryck med möjlighet till nya experiment. På Ålgårdens grafiska verkstad i Borås har jag deltagit i spännande kurser bland annat med screen på glas, s k fusing.